TE KOOP KASTEEL VLIMMEREN

€9.750.000,-

ANTWERPSEWEG 132-134 BEERSE – ANTWERPENKasteel Vlimmeren is gelegen op minder dan een half uur van Antwerpen en Eindhoven, ongeveer 40 minuten van Brussel en ongeveer een uur van Aken.

Het domein bestaat uit 25 hectare groot kasteelpark, waarvan o.a. 12Ha weide, 4Ha bos met een in 1970 gebouwde kasteelvilla gelegen op een eiland in een private vijver. Het domein bestaat uit een kasteel, een villa, een uniek stallencomplex dankzij in carrousel opgestelde stallen en zelfs een heli-platform.  De stal is gekend als stal Arabica en daarmee is dit domein als parel bekend in de paardensport.

De kasteelvilla is volledig gerenoveerd en heeft vanuit het kasteel en vanaf de omliggende terrassen panoramische uitzichten.

De villa is gelegen tegen het stallencomplex en volledig afgescheiden van het kasteel, dit zorgt ervoor dat de villa en de stal verhuurd kunnen worden dan wel zelf professioneel kunnen gebruikt. De villa heeft een ruime indeling en is voorzien met alle moderne inbouwapparatuur. Het bestaat uit een grote keuken, eetplaats, bureau, living, 3 slaapkamers, 3 openhaarden en een buiten zwembad.

1 woongelegenheid bestaat uit een appartement voor de “grooms” dat gelegen is boven de stallen met 3 slaapkamers, een badkamer en een leefruimte met keuken. De leefruimte heeft zicht over de stallen die in een cirkel gebouwd staan. De kantine in het midden is omgeven door een binnenplaats. Het geheel bestaat uit 30 stallen die ongeveer 3 bij 4 meter zijn. 5 paardenwasplaatsen, een paarden zonnebank, een voederkamer, een Engelse tack kamer, bureau en een professionele binnen piste van 20 bij 40 meter met gecontroleerd bewateringssysteem. Grote hooi/stro opslag, een grote schuur en 2 afgesloten kamers voor de hoefsmid. Een appartement voor gromes bestaande uit 3 slaapkamers, badkamers, living en keuken met zicht op de stallen.

De buiten faciliteiten bestaan uit een overdekte stapmolen voor 6 paarden en een buitenpiste met speciaal eb en vloed bewateringssysteem (25 bij 65 meter). De longeerplaats is omgeven door prachtige natuur en geeft uitzicht op de kasteelvilla. 2 paddocks  volmaken het geheel.


KENMERKEN

OVERNAME: AANDELEN OVERDRACHT

BOUWJAAR: 1970

GROND OPPERVLAKTE.: 25HA

WOONOPPERVLAKTE: 1.380M2

SLAAPKAMERS KASTEEL: 5

BADKAMERS KASTEEL: 5

GARAGES: 3

EPC ATTEST KASTEEL: 20170626-0001968307-1 WAARDE: 552kWh/m2jaar

EPC ATTEST WONING: 20170626-0001968200-1 WAARDE: 274kWh/m2jaar


BIJZONDERE INFORMATIEPLICHT
Stedenbouwkundige vergunning: Er is een vergunning uitgereikt.
Stedenbouwkundige bestemming: Landschappelijk waardevol agrarisch gebied
Dagvaarding en herstelvordering: Er zijn geen dagvaardingen uitgebracht.
Voorkooprecht: Er is geen voorkooprecht ruimtelijke ordening aanwezig.
Verkavelingsvergunning: Er is geen verkavelingsvergunning uitgereikt.

INFO & BEZOEKEN

 kasteel vlimmeren vlimmeren kasteel te koop

e kasteelpark g Heli haven

stallen paddock caroussel zadelkamer p r

j kasteel l kasteel te koop salon

Bijzondere informatieplicht ruimtelijke ordening:

Is er voor het goed een stedenbouwkundige vergunning uitgereikt? Ja

Wat is de meest recente stedenbouwkundige bestemming, zoals vermeld in het vergunningenregister? Natuurgebied en landschappelijk waardevol agrarisch gebied.

Is er voor het goed een dagvaarding en herstelvordering uitgebracht? Welke beslissingen zijn er in de zaak genomen? Neen

Rust er op het goed een voorkooprecht in het kader van een uitvoeringsplan? Neen

Is er voor het goed een verkavelingsvergunning van toepassing? Neen

Werd er reeds een as-builtattest uitgereikt en gevalideerd? Neen

Ligt het goed in een overstromingsgebied? Neen

EPC-Certificaat: In aanvraag

EPC-Waarde: n.v.t.