Scroll to Content

TE KOOP GILDEHUIS DE KEYZER

€750.000,-

GROTE MARKT 24 DIEST, VLAAMS BRABANT


BESCHRIJVING

Uniek pand aan de Grote Markt van Diest gelegen! Een absolute A1 Locatie voor commerciële doeleinden.

Prachtig renaissance dwarshuis met 3 verdiepingen en gewelfde kelders. Gebouwd in 1616 waarvan de gecontourneerde muurankers blijk geven.  De schitterende voorgevel is rijkelijk versierd met banden en met rolwerk versierde gevelbekroning, welke mogelijk rond 1700 zou zijn aangepast. De kruisvensters in de voorgevel zijn in de 19e eeuw gewijzigd. Tijdens werken in 1967 zijn enkele kruisvensters in de zijgevel aan de Tafelrondstraat toegemetseld. Het gildehuis De Keyzer behoorde tot het Sint-Sebasitaan Schuttersgilde.

Het gildehuis dient volledig gerestaureerd te worden, de uitgevoerde werken van 1967 zijn reeds verwijderd waardoor een casco pand is ontstaan met.

Gelijkvloers geeft toegang tot het binnenhof welke eveneens voorzien is van een authentieke ijzerzandstenen rondboogpoort vanaf de straatzijde. In het binnenhof zijn 2 achter aanbouwen gesitueerd welke met elkaar verbonden zijn. Een splitsing van het voorhuis en de achterhuis is een mogelijkheid. Het voorhuis (kelder, gelijkvloers, eerste en tweede verdieping) wordt separaat aangeboden voor €450.000,- (onder voorbehoud van splitsing) en ook het achterhuis met binnenhof wordt separaat aangeboden voor €330.000,- (onder voorbehoud van splitsing).

 


KENMERKEN

OPPERVLAKTE PERCELEN: 494M2

 KI: 2875,-

EPC-REFERENTIE: 1001658

EPC WAARDE: 761kWh/m2/jaar


STEDENBOUW

STEDENBOUWKUNDIGDE BESTEMMING: WOONGEBIED MET EEN CULTURELE WAARDE

OVERSTROMINGSGEBIED: ONROEREND GOED NIET GELEGEN IN EEN OVERSTROMINGSGEBIED

BESCHERMING: HET ONROEREND GOED IS BESCHERMD ALS MONUMENTOMWILLE VAN HET ALGEMEEN BELANG GEVORMD DOOR DE: ARTISTIEKE WAARDE, DE HISTORISCHE WAARDE EN IN CASU DE ARCHEOLOGISCHE WAARDE.


BEZICHTIGING AANVRAGEN


 
te koop diest te koop gildehuis diest te koop grote markt 14 diest te koop gildehuis de keyzer te koop grote markt diest  b&b te koop vlaams-brabant handelspand te koop diest commercieel gebouw diest te koop restauratie project te koop renovatieproject te koop monument te koop diest historisch pand te koop leuven
  immoprestige te koop diest