Scroll to Content

TE KOOP VILLA TERASSEL

PRIJS: €2.300.000,-

NIEUWELAAN 71 – 1860 MEISE – VLAAMS-BRABANT


Te koop prachtige eclectische villa, gebouwd als lusthof met landschappelijk park en bos van 3.4Ha groot, gelegen te Meise in de groene gordel van Brussel. De villa dateerd van 1914, deze werd heropgebouwd na een brand. De riante ‘kasteel’villa omvat een 10-tal slaapkamers en 4 badkamers. Zeer geschikt voor private bewoning of een commerciele / zakelijke bestemming gezien de grandeur en charmante uitstraling en zeer gunstige ligging ten opzichte van de uitvalswegen naar Brussel en Antwerpen.

Het park omvat een prachtig oorspronkelijk wegenpatroon en schitterende oude bomen zoals groen en bruine beuken, treurbeuken, tamme kastanjes, platanen, etc.. Tevens omvat het park een carport, tuinhuis en serre. De villa is gelegen op het hoogste punt van het park. Halfverwege de helling bestond er nog een kleine vijver herkenbaar aan de overgebleven  boogbrug.

 

 

GESCHIEDENIS

In 1890 bouwde de familie Parmentiers een kasteeltje welke n 1914 samen met het nabijgelegen Neromhof en het kasteel van Leefdaal door de Duitsers in brand werd gestoken. De heropbouw na de brand leidde tot het huidige uitzicht: een baksteenbouw onder een pannen schilddak met een complex volume, onder meer een uitbouw die op een trapgevel uitloopt, een zeshoekig traptorentje en een erker. Decoratieve kleuraccenten, zoals de speklagen en de omlijstingen van ramen en deuren in witte zandsteen, welke momenteel niet zichtbaar zijn door de witte beschildering.

In 1909 werd in het noordoostelijke gedeelte van het domein een serre gebouwd; Parmentiers opvolger, notaris Karel Delporte, voegde daar in 1930 nog een tweede serre aan toe. Helaas verdwenen deze serres door de aanleg van de A12 Antwerpen-Brussel.

Na notaris Karel Delporte kwam de villa in bezit van de familie Buytaert en na verkoop heeft de villa de laatste 20 jaar dienst gedaan als evenement locatie.


KENMERKEN

Bouwjaar: 1914

Perceelsoppervlakte: 3Ha39a38ca

Oppervlakte Park: 2ha86a90ca

Oppervlakte bouwland: 13a79ca

Oppervlakte Boomgaard Hoog: 35a44ca

Oppervlakte Hooiland: 3a25ca

Bewoonbare oppervlakte: 920m2

Kelder: 260m2

Gelijkvloers: 260m2

1e verdieping: 220m2

2e verdieping 180m2

Slaapkamers: 10

Badkamers: 4

Kadastraal Inkomen: €7.370,-

EPC Certificaat: 20180524-00020060323-1

EPC Waarde: 248kWh/m2jaar


BIJZONDERE INFORMATIEPLICHT
Stedenbouwkundige vergunning: Er is een vergunning uitgereikt.
Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied /Bufferzone
Dagvaarding voor inbreuk op de stedenbouwkundige voorschriften: Nee
Voorkooprecht RUP: Nee
Verkavelingsvergunning: Nee
Overstromingsgebied: Onroerend goed niet gelegen in een overstromingsgebied

BEZOEK & INFO


 

domein terassel te koop meisete koop domein terassel meisete koop meise kasteelte koop immoprestigeimmoprestige te koop brussel villaimmoprestigemeise nieuwelaan te koop villachateau a vendre bruxelleste koop domein terasseldomein ter assel meise kasteelte koop immoprestigevilla te koop vlaams-brabant avendre villa meisefeestzaal te koop meisekantoor te koop meisepark terassel meise te koopkasteel te koop belgie